Това съобщи финансовият министър Милен Велчев, след среща с представители на работодателите.
Заради дългове на "Кремиковци" към държавния бюджет от началото на годината на два пъти вносът и износът на дружеството беше блокиран от митниците.

Представителите на международнопризнатите организации на работодателите ще участват, заедно с бизнес-клуб "Възраждане", в организирана от Правителството кръгла маса за приоритетите на икономиката, заяви вицепремиерът Николай Василев. Заедно с премиера и финансовия министър той участва в срещата с ръководителите на Съюза на работодателите, Стопанската камара, търговско-промишлената палата и асоциацията на чуждите инвеститори.

"Това става за първи път, премиерът да се среща в този формат с представители на бизнеса, на четирите организации, международно признати. Това става в други страни но при нас е за първи път. Много е положително, интересно", заяви Симеон Сакскобургготски.

Представителите на деловите среди са изразили подкрепа за икономическата политика на правителството в областта на икономиката и са отправили препоръки за конкретни действия, каза Милен Велчев.
Работодателите  отказаха коментари.