През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки катастрофи, а един човек е загинал. Това съобщиха от СБА. Други 20 души са ранени, от които един е с опасност за живота.

В района на София са станали 108 леки и тежки катастрофи, един човек е загинал,а осем други са ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната и на магистралите Хемус, Тракия, Марица и Люлин са сухи, съобщават още  от СБА.

Заради международното рали "България 2011" днес и утре има затворени пътища. Няма да може да се преминава по общинския път през селата Горно Вършило и Долно Вършило до 16:30 часа днес. Пътят от с. Лесичово до с. Мухово ще бъде затворен за движение до 17:30 ч. Пътят от с.Сестримо до язовир "Белмекен" също ще бъде затворен, но до 19:00 ч.

Докато трае ралито е забранен престоя и паркирането на автомобили по автомагистрала "Тракия".

Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево. До 15 септември всеки ден от 6:00 до 22:00 часа е забранено преминаването на камиони над 3,5 тона по пътя Стара Загора - Сливен.

За ремонтни дейности е затворена аварийната лента между 16-ти и 18-ти км на магистрала Хемус в посока от София за Ботевград. Ремонт се извършва на магистрала Тракия от 60-ти до 80-ти км и от 209-ти до 210-ти км за изграждане на пътен възел при Стара Загора.