Тези дни Милано е градът на красотата и феерията, защото там се провежда традиционната Седмица на модата. Снощи предложенията си за следващия пролетно-летен сезон представиха дизайнерите Матиоло, Армани и Паломбо.

Различните нюанси на небето са вдъхновили Гай Матиоло за новата му пролетно-лятна колекция. Той се прочу като най-обещаващият млад дизайнер на висша мода в Италия. В новата си линия той запазва изчистения и ясно очертан женски силует, като само от време на време прибавя закачливи елементи като цвете от прозачна материя, кацнало на рамото или тънка къдричка около деколтето на семпла вечерна рокля.

С надвисналите над Милано облаци, напомнящи за настъпващата есен, дизайнерите поддържат у модните журналисти и клиентите безгрижния дух на лятото. Дори Армани, чиято запазени марка са строгите, елегантни костюми, сега си е позволил по-свободен силует и по-фриволни съчетания. Голямата изненада в ревюто бяха тениски, щамповани с лика на Армани и аксесоари с инициалите на дизайнери.

Алесандро Паломбо представи по оригинален начин новата си колекция. Ревюто се състоя в Палацо Висконти, построен през 17-и век, а моделите носеха маски на лицата. В модното си шоу дизайнерът отдаде почит и на покойната принцеса Даяна.