Процесът срещу Слободан Милошевич не е просто въпрос на отмъщение. Той трябва да отговаря за личното си участие в извършването на военнопрестъпления и престъпления срещу човечеството във войните срещу Хърватия, Босна и в Косово.

Това заяви в интервю за вестник "Велт ам Зонтаг" главният прокурор на трибунала в Хага Карла дел Понте.

Днес в Белград се състоя голям митинг в защита на бившия югопрезидент.

Три дни преди началото на процеса над 8 000 симпатизанти на Милошевич демонстрираха в Белград в негова подкрепа. Митингът бе организиран от Социалистическата партия на Сърбия.
Според информационните агенции протестиращите са били предимно възрастни хора. Те скандираха лозунги, както против трибунала в Хага, така и против сегашните управляващи в Белград, които екстрадираха Милошевич.
Председателят на партията Ивица Дачич заяви, че "така нареченият процес в така наречения съд в Хага, е процес срещу целия сръбски народ и цялата държава".

Съпругата на Милошевич - Мира Маркович, днес се завърна от Холандия. Тя бе при съпруга си, който е в затвора от месец юни миналата година. Милошевич не признава съда и на всички заседания отказва да дава показания, защото според него трибуналът е незаконен.