Около 500 антиглобалисти се събраха пред хотела, където се провежда срещата на Световната търговска организация. Силите на реда се намесиха, след като демонстрантите започнаха да разбиват ресторанти и магазини. Хвърлен предмет счупи задното стъкло на колата на аржентинския министър на търговията, но никой не е пострадал. Един от организаторите на демонстрацията - Стефан Кристоф, заяви, че протестът е срещу Световната търговска организация.

В Монреал министрите на търговията на повече от 20 страни се очаква да обсъдят влиянието на селскостопанската политика на Европейския съюз върху преговорите за Световната търговска организация. Преговорите в тази област започнаха преди 20 месеца в столицата на Катар Доха, но до сега няма постигнат съществен напредък.

От няколко години почти няма събитие с отношение към световната икономика, което да не е съпътствано с протести на антиглобалисти. Протестиращите твърдят, че защитават малкия бизнес. Демонстрациите им обаче често завършват с погроми на търговски обекти на малки и средни предприемачи.