След заседанието на ПГ на НДСВ, на което трябваше да се обсъди декларацията стана ясно, че голяма част от депутатите не са я виждали изобщо и ще разберат съдържанието й от медиите. Някои депутатите не са съгласни с общата позиция за подкрепа на Стоянов.

Пред Би Ти Ви депутатът от НДСВ, Камен Влахов, каза, че научава от журналистите за текста на декларацията и че на моменти между ръководството на НДСВ и депутатите има известна “несъгласуваност”.

Председателят на ПГ на НДСВ, Пламен Панайотов, пък увери журналистите, че лично е уведомил за декларацията присъстващите на заседанието депутати.
Според него позицията на Движението се споделя почти единодушно с изключение на един-двама депутати с “алтернативни позиции”, което не е проява “на колебание” у НДСВ като политическа сила.

Смут в групата на НДСВ предизвика публикуваното, във варненски вестник, интервю с депутата от Движението, Иван Козовски.
В него Козовски заявява, че няма да се подчини на общата позиция за подкрепа на Петър Стоянов.

Сред НДСВ има и други подобни позиции.                                   Засега не е обсъждано дали ще бъдат наказани депутатите с мнение, различно от това на ръководството.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!