Момче на 15 години се е удавило вчера в неохраняем водоем в пернишкия квартал "Църква". Инцидентът се е случил към 17 ч, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Приятели на загиналото дете подали сигнал за трагедията на тел. 112.

Едуард А. и негови приятели отишли на риболов на изоставен от "Стомана индъстри" утайник. Той се намира в махала "Балева", не е обезопасен, но бил зарибен и деца и възрастни ловели там риба. Преди години утайникът се ползвал за охлаждане на пещите на металургичното предприятие.

Едуард решил да се разхлади в голямата жега и влязъл във водата, водоемът обаче бил обрасъл с растения, момчето се оплело в тях и се удавило. След подадения от останалите деца сигнал на мястото пристигнали екипи на "Гражданска защита" и Пожарна безопасност и спасяване, които извадили тялото.

Родителите на момчето не са местни - преселили се в пернишкия квартал преди няколко години. Те имали още едно дете - момиче на 13 г. Майката е гурбет в Македония, а бащата работи като строител. Съседи на семейството твърдят, че двамата били много работливи, въпреки че са от ромски произход.

"Ще настоявам фирмата да затрупа водоема, за да не стават повече такива трагични инциденти", заяви кметът на Църква Румен Петров. По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от полицията.