Цехът за производство на месо, който работеше в мазе на жилищен блок в Хасково, е в процедура на отнемане на регистрацията като производител. Това е резултатът от двудневната проверка на Агенцията по храните в обекта. В четвъртък предприятието трябва да бъде затворено, а инспектори от агенцията тръгват по магазинната мрежа, за да изземат продукцията на фирмата, която е с подвеждащи етикети.

Проверката е показа, че освен, че няма Акт 16, цехът е работил в риск от замърсяване на готовата продукция. Собственикът не е доказал документално произхода на месото, с което работи, а във фризерите са открити кебачета с изтекъл срок на годност. Предприятието е работило със незаконна ВиК инсталация и без задължителните потстъпи за вкараване на суровината.

„Обектът вече няма да има право като цех за млени меса и месни заготовки, няма да има право на разнос на обекти в цялата страна”, увери д-р Георги Илиев, директор на БАБХ – Хасково.