Самоличността на една от осемте жертви в катастрофата на магистрала "Тракия" все още не е установена. Четвърти ден никой не е потърсил починалата жена в Съдебна медицина в Пловдив.

Тежката катастрофа става пред очите на един 60-годишен мъж, който проговаря за първи път пред bTV. Той дори не е разпитан от полицията.

Владимир Пеев е пенсионер, който дълги години е бил шофьор в Столичен градски транспорт. Във фаталната нощ превозвал череши от сливенско към пловдивско село. Катастрофата се случва буквално пред очите му. Кара в насрещното платно и проследява всяка секунда от обръщането на автобуса.

"Моят прозорец беше пуснат и се чу силен гръм,след него автомобилът смени посоката и тръгна срещу мен,към разделителната на магистралата. Задницата под надлеза се вдигна и се удари в надлеза,остърга и се вдигна пушилка”, разказва Владимир Пеев.

И той, както останалите свидетели на ужаса на пътя, помни най-ясно историята на Стоян от Канада, който успява да спаси 5-годишния си син, но 14-годишната си дъщеря Боряна - не.

"Влязох в автобуса и вътре един човек викаше „Помогнете” и търсеше "Обади се,обади се”, не помня как беше името на дъщеря му”, спомня си Пеев.

Куриозното в историята на Владимир е, че той няколко пъти опитва да свидетелства за кървавия инцидент в полицията. Безрезултатно.

"Набирам 166, обадиха се от полицията в Пловдив. Викам - така и така, аз съм шофьор, тъй и тъй... Той вика – добре сега, Пътна полиция, някой измърмори нещо, затвори и това беше”, обяснява човекът.

И така, Владимир остава само с ужасния спомен.