Метеорният поток "Виргиниди" идва от съзвездието Дева. Това са отломки от астероиди, които изгарят при навлизането в атмосферата. Падащите звезди ще са видими при ясно време до 15 април.
За първи път край Земята преминава и нова комета, която се нарича Це 2002 - Ви 1. Тя бе открита през ноември миналата година и сега се намира на 15 милиона километра от Слънцето.

Физикът Галин Борисов от Института по астрономия към БАН е един от българските учени, които следят движението на кометата. За Новините на Би Ти Ви, той каза: “Тази комета, може би някъде от днес до, да речем, 15 февруари може да се вижда на запад след залез слънце веднага, някъде на 15-тина градуса над хоризонта. И се очаква на 18 февруари да достигне максимална яркост, да речем, от порядъка на Юпитер.”

Частичното слънчево затъмнение, което се очаква на 31 май тази година ще се вижда най-добре край Варна и Бургас около 6 и 30 сутринта. Ако искате да го наблюдавате, задължително използвайте очила със силно затъмнени стъкла, съветват астрономите.