Единайсет души са ранени при пътни произшествия през изминалото денонощие, няма опасност за живота им, съобщи пресцентърът на МВР. В страната са станали осем тежки катастрофи.  

В София четирима са ранени при пътни инциденти. През денонощието в столицата са станали две тежки и 63 леки пътни произшествия.

Пътните настилки в страната са предимно сухи, има частично мокри и заснежени. Пътните участъци с частично заледяване се почистват и опесъчават.  

Дъжд вали в областите Монтана и Видин и в районите на  Кубрат и Русе. Заради мъгла в района на Нови пазар видимостта е до 100 метра, а в района на Костинброд - до 150 метра.  

Пътните настилки на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи. Сред районите, в които има опасност от падащи камъни, са Искърското и Кресненското дефиле.  

Продължават да са затворени Дюлинският, Златишкият, Твърдишкият и Върбишкият проход. През прохода Петрохан е забранено преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона. Има забрана за движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат.