Луксозен хотел, проектиран от дизайнера Джорджо Армани, отвори врати в най-високата сграда в света - дубайската Бурдж Халифа, предаде Асошиейтед прес.

Откриването на хотела със 160 стаи е добра новина за Дубай след трудното начало на Бурдж Халифа, която бе открита през януари. Проблем с асансьора наложи да бъде затворена за два месеца площадката за наблюдение - единствената част от сградата, която е отворена за посетители.

Италианският дизайнер присъства на откриването на хотела, което бе отложено с една седмица заради транспортния хаос в Европа, причинен от избухването на исландския вулкан. Армани заяви, че целта му е била да изгради удобен и стилен хотел, който ще прави впечатление.

"Исках нещо значимо, което ще бъде запомнено. Нещо не само за настоящето, но и за бъдещето", каза дизайнерът, облечен в тъмна тениска и бели панталони.

Хотелът започва от партера на небостъргача до осмия етаж, след това пропуска няколко десетки етажа и продължава на 38-ми и 39-ти етаж. В него са включени няколко ресторанта, спа център и външен плувен басейн.