С тази констатация приключиха срещите си с Бюлент Еджевит и лидерите на СДС, ДПС, Главният мюфтия и представители на турския бизнес у нас. Освен политиката на кабинета на Сакскобургготски, тема на разговор бяха и проблемите на българските турци.

Турският бизнес закъсня да дойде в България е тезата на Ахмед Доган. Според него евроинтеграцията може да привлече инвеститори, ако българската страна е по-настъпателна.

Не сме политическа сила, която се оплаква , постигнали сме достатъчно за правата на турското малцинство, обясни Доган.      За ДПС изплащането на пенсиите на изселниците от България е технически и решим проблем.

"39  хиляди изселниици  са подали молба за пенсия. Само 1200 от тях са получили отказ. С какви мотиви - ще ги уведомим писмено, обеща социалният минитър Лидия Шулева. "

Въпросът на Тракийското дружество кога ще бъдат върнати имотите на бежанците от Източна Тракия не бе поставен пред турския премиер. Главният мюфтия обаче получил обещание за съдействие  при  връщането на вакъфските имоти.

Все още нямаме представители в армията, спецслужбите и на дипломатическа работа, обобщи проблемите пред турските медии Юнал Лютфи.