Пътните настилки на автомагистралите в страната са сухи, съобщи пресцентърът на МВР. Мъгла с видимост до 50 метра има в района на Козлодуй. До 100 метра е видимостта в района на градовете Ихтиман, Костенец, Лом, Враца, Търговище, Карнобат и Ямбол. Видимостта в населените места Тополовград, Тутракан, Балчик, Кула, Телиш, Гулянци, Трън и по пътя Пловдив - Карлово е до 150 метра. До 200 метра е видимостта в района на област Русе.

Затворени за движение са Дюлинският проход, Златишкият проход, Твърдишкият проход и Върбишкият проход. Проходът Вратник е затворен за движение за моторни превозни средства с обща маса над 10 тона. Същото ограничение за движение има и през прохода Шипка.

Опасност от падащи камъни има и в Искърското и Кресненското дефиле, прохода на Републиката, по пътищата Симитли-Гоце Делчев, Смолян Кричим-Стамболийски, Велико Търново-Дряново-Габрово-Шипка, Ловеч-Кръвеник-Стоките -Горна Росица, Рила-Рилски Манастир, Троян-Кърнаре, Асеновград-Смолян, Самоков-Дупница, Момчилград-Крумовград.  

Двама човека за загинали, един е с опасност за живота, а 21 са ранени в 19 катастрофи през последното денонощие. В столицата тежките пътни произшествия са 5, а по-леките - 65. Ранени са 5 души, загинали няма.