Тя вече постигна успех с поддържаща роля в комедията "Дневниците на принцесата". Новият филм се нарича "Паметна разходка" и в края на миналата седмица бе пуснат по екраните за първи път в Северна Америка.

Във филма Манди Мур играе консервативната и дълбоко религиозна гимназистка Джейми Съливан, която се се влюбва в пълната си противоположност Лендън Картър - безразсъден и необуздан младеж, без ясно очертана цел в живота. Ролята се изпълнява от Шейн Уест. Съвсем различен е и начинът, по който ги възприемат околните. Самоувереността на Джейми и фактът, че винаги има отговор за всичко дразни съучениците й и я прави изключително несимпатична. Лендън от друга страна е много популярен сред връстниците си. Приятелите му често се подиграват на строгото облекло на Джейми и сериозното й поведение.

"Паметна разходка" е различен от всички досегашни кинотворби, пресъздаващи вълненията и проблемите на тийнейджърите. В него открито се поставят въпроси за религията и духовното развитие. Авторите с нетърпение очакват реакцията на младежите в Съединените щати след премиерата на филма.