Краткотрайна силна буря, придружена с градушка порази къщи и автомобили в Кнежа. Пред bTV кметът Симеон Шарапански съобщи, че за половин час стихията е преминала през града, като е оставила след себе си счупени покриви и комини на къщи и смачкани от паднали клони леки автомобили.

Няма пострадали хора. Унищожена е земеделска продукция. Екипи на кметството и "Гражданска защита" ще направят оглед на щетите от бедствието.

Силен град се изсипа тази вечер и над Вършец

Наши зрители изпратиха кадри, които показват пораженията. Само за няколко минути са се изсипали ледени късове с големината на орех.

За няколко минути валежът унищожи много земеделски култури, разказват авторите на видеото, изпратено за рубриката "Аз репортерът". Град валя и над Долна Митрополия и Бяла Слатина.

Около 28 300 абонати на ЧЕЗ останаха без ток заради силната буря

която предизвика големи аварии по мрежата в Северозападна България. Без електричество са в община Кнежа, в община Мездра, община Роман, част от община Бяла Слатина – там 9 500 абонати нямат ток. Има хора без електричество и в общините Монтана, Вълчи дрън. В община Лом абонатите без ток са близо 10 000.