"Не сме говорили за конкретни оставки на министри и заместник-министри. Това е от компетенциите на Премиера", заявиха представители на ръководствата на НДСВ и ДПС, след срещата си в Парламента.
 
"Няма разцепление в парламентарната група на НДСВ", твърди Пламен Панайотов. "Депутатите от НДСВ имат право на свои становища за оставки, но това не стои на дневен ред. Оставки на министри от Кабинета, респективно на заместник-министри, съобразно Конституцията и законите на страната, могат да бъдат искани от титуляра на Правителството. Що се отнася до политическа позиция, която евентуално да се представи от Министър-председателя, то такава политическа позиция няма основание сега да бъде въобще дискутирана", каза председателят на ПГ на НДСВ.

ДПС ще направи оценка за дейността на Кабинета в началото на месец февруари. По повод скандала, свързан с "Булгартабак", Юнал Лютфи, зам.-председател на ПГ на ДПС заяви:

"Сега в "Булгартабак" всичко си е на мястото - и генералният директор, и Любка Качакова е там , и Николай Василев. Аз мисля, че нещата там ще се уталожат и работата ще върви".