Българското външно министерство е запознато от посолството ни в Париж. Материалът е заснет през последните два месеца и е бил излъчен на 25 ноември.
Единствено в новините на Би Ти Ви може да се види съкратен вариант на скандалното журналистическо разследване.

Информацията, че у нас може да се купи оръжие с ядрен заряд, журналистът получава от Иван Иванов, който твърди , че познава лично Осама бен Ладен. След няколко срещи с различни хора в Ямбол и едномесечни уговорки френският екип попада на българин, който предлага търсената стока - оръжие с ядрен заряд.
След консултации с адвокати и специалисти телевизионният екип наема оръжеен експерт от бивша Източна Германия, работил 10 години в Москва.

Сделката се сключва в Добрич. Репортерът под прикритие плаща 20 000 долара за една ядрена глава. Уговарят се да бъдат купени още четири.

Според германския експерт, наречен Франц, става дума за тактически ядрен заряд за 152 милиметров "Хоуитзер".

Фьодор Паченко - руски експерт, интервюиран в материала, е на друго мнение - закупената част не е с формата и размера на традиционна за стратегическо оръжие глава.

Франц обаче държи на своята оценка, че закупеното оръжие е ядрено, въпреки че теглото не е характерно за класически заряд.
Според експертът с атомния заряд от няколко подобни глави и необходимата технология, изработването на атомна бомба е напълно възможно.

В студиото на "Льо Вре Журнал" журналистът Алекс Йорданов прави предположение, че стратегическото оръжие, което е купил е пристигнало в България през 1992 година от Русия и е предназначено за черния пазар.