В пътническия самолет, който вчера катастрофира в Ню Йорк, е имало 260 души, от които 251 пътници и деветчленен екипаж.
За безследно изчезнали на земята се смятат от шест до осем души.

Според официални източници, най-вероятната причина за катастрофата е повреда във втория двигател на самолета.

Джордж Патаки, губернатор на щата Ню Йорк,съобщи, че пилотът на самолета е изхвърлил гориво, което говори за механична повреда.  

Открита беше и втората черна кутия, в която има записи на всички разговори в пилотската кабина.

Според последни данни пет малки деца, пътували с родителите си и не ползвали места, не са били включени в първоначалните сведения за жертвите на катастрофата.

Кметът Рудолф Джулиани съобщи, че до момента са открити телата на 225 загинали. Шест жилищни сгради са напълно разрушени, а други шест са пострадали, след падането на самолета в квартала “Куинс”.

Според експерти, екипажът е проявил голямо хладнокръвие и професионализъм като не е позволил машината да рухне върху къщите, а я е насочил към уличното платно.

Това беше показано в компютърна анимация на инцидента от руския телевизионен канал НТВ. Самолетът е паднал вертикално. В противен случай разрушенията щяха да бъдат много по-големи, казаха експертите. 

Пожарите в засегнатия район вече са овладени. Над “Куинс” сега се стеле само гъст дим.

Властите смятат, че повечето от пътниците в самолета са били граждани на Доминиканската република. Правителството на Доминиканската република обяви тридневен национален траур.