Обилни валежи от дъжд и сняг, придружени на места със силен вятър, създадоха почти бедствена обстановка в половин България. На много места е прекъснато електричеството.

Проливните дъждове в Смолянска област през последното денонощие предизвикаха проблеми с електроснабдяването. Излезли от коритата си реки са прекъснали пътища и комуникации. Река "Черна" е преляла и е заляла двора на фабрика за брикет, складови помещения и една къща в кв. "Райково".

Заради ураганния вятър и обилния дъжд, общините Крумовград и Момчилград, 11 населени места и 3 квартала в община Кърджали са осъмнали без ток, както и три гранични застави. Центърът на Кържали е наводнен. Свлачище блокира за няколко часа жп линията Кърджали - Перперек, минути след преминаването на бързия влак.

По-рано днес, автобус блокира Прохода на републиката, след като заседна в снежните преспи. Движението вече е възстановено. Аварирали тирове са предизвикали задръствания и по пътя Велико Търново - Русе. През целия ден машини на "Гражданска защита" помагаха на бедстващи шофьори. Обилният снеговалеж остави без ток 26 селища във Великотърновска област.

В област Търговище продължава да вали сняг. Според синоптиците ще продължи да вали и през нощта, като се очаква заледявания в цяла Североизточна България.