Разпространението на двата списъка е незаконно и ни оклеветява, заявиха пред Би Ти Ви бивши министри от кабинета Костов, чиито имена фигурират в списъците за проверка на бивши управляващи.

Във факс на Прокуратурата до националното радио се уточнява, че по повечето от случаите, посочени в медиите се извършват разследвания. Тези случаи са посочени и в Бялата книга на Правителството, пише още в документа.
Пресслужбата на прокуратурата отрича твърдението за повдигнато обвинение за престъпление по служба срещу директора на столичната полиция полковник Румен Стоянов.

В МВР вчера са разбрали късно, че полковник Стоянов е изваден от списъка на Прокуратурата. Това каза няколко часа след съобщението на прокурорската пресслужба министърът на вътрешните работи Георги Петканов. Днес той бе в Бургас на годишния отчет на местната полиция.

Главната прокуратура трябва да направи проверка как са се появили списъците за бивши министри и заместник-министри от кабинета Костов. Това е мнението на депутати от опозицията. Народните представители от всички парламентарни групи смятат, че подобни списъци уронват престижа на цялата съдебна власт.