Опитът за покушение е станал докато президентският кортеж е преминавал по главната улица в град Равалпинди. В 1 часа и 40 минути днес двамата атентатори се появили от две бензиностанции и опитали да се врежат в колоната от две различни посоки, съобщава "Франс прес", като цитира министъра на информацията. Жертвите и пострадалите са 2 полицаи и случайни хора, оказали се близо до мястото. Прозорците в радиус от 2 километра са изпочупени от взрива.

Самият президент на Пакистан изглежда се е отървал благорадение на устройство, което заглушава електронните сигнали в радиус от 100 метра. Вероятно то е "заглушило" и бомбата. Така бронираният автомобил се разминал само с повредено стъкло.

Атентатът е идентичен с опита за убийство на Мушараф преди десет дни, само на триста метра от мястото на днешното покушение. На 14 декември срещу президента беше заложена бомба, която отново избухна, след като президентският автомобил беше отминал. Експлозията разруши мост. Днешното покушение е третото срещу генерал Мушараф откакто дойде на власт в Пакистан през 1999 г. Той е смятан за важен съюзник на САЩ в борбата срещу тероризма и беше на страната на Вашингтон във войната в Афганистан.

Очаква се тази вечер Первез Мушараф да направи обръщение по телевизията.