Общинските съветници на Съюза на демократичните сили да предложат да бъде освободен бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев от поста председател на Комисията по архитектура и благоустройство в Столичния общински съвет. Това поиска синята партия след днешното заседание на Националния изпълнителен съвет.

Като мотив за искането си от Съюза на демократичните сили посочиха съгласието си с констатациите във вчерашния доклад на Временната общинска комисия за сделката на "Софийски имоти" с 11-те терена в Южния парк. Според комисията, тя е неизгодна и не защитава интересите на общината. Проверките на общинските дружества, в това число и на Общинска банка, ще продължават, заяви заместник-председателят на СДС и председател на Столичния общински съвет Владимир Кисьов. Според него, такива случаи като този с Софийски имоти биха поставили под съмнение волята на политическите сили, споразумели се да управляват заедно столицата.

"Ако има и такива случаи, означава, че действително такова споразумение за съвместни дейности и управление за в бъдеще не би било възможно", заяви Владимир Кисьов, заместник-председател на СДС и председател на СОС.

На въпрос, как СДС приема призива на Свободните демократи, Демократическата партия и Движение "Гергьовден" да бъдат изключени от коалиционното споразумение, заместник-председателят на синята партия Емануил Йорданов отговори:

"Нямаме настроение да изключваме който и да е. Нашата идея е по-скоро да обединяваме, отколкото да разделяме."

Стратегията за борба с престъпността СДС ще настоява да бъде обсъдена преди празниците, дори и на извънредно заседание на депутатите, каза още Емануил Йорданов.