Това е единственото оръжие, което позволява на стрелеца да остане изцяло скрит зад ъгъл и оттам да се прицелва в обект, без самият той да се превръща в мишена, твърди изобретателят Амос Голан.

Той демонстрира своята разработка на полигон край Тел Авив. Стрелецът вижда целта през монитора на малка камера, монтирана върху цевта. В зависимост от вида, тя има от 200 до 400 метра визуален обхват. Специален механизъм позволява на дулото да се завърта на 63 градуса наляво и надясно. Оръжието може да се използва също за изстрелване на гумени куршуми и разпръскване на сълзотворен газ. Аксесоарите му включват още система за нощно виждане, снайпер и заглушител.

Новата разработка е особено подходяща за американските войници в Ирак, които действат в градски условия. Полицията в Маями също прояви интерес към оръжието и смята да оборудва с него всичките си автомобили. Оръжието струва между 3 и 5 000 долара, в зависимост от компонентите. То се изпробва в 15 страни, а от следващата седмица ще бъде на въоръжение в израелската армия.