Дъщерята на Саддам, Рагде сподели, че баща й вероятно е бил упоен, преди да бъде заловен от американските сили. По-рано сестрата му Навал Ибрахим ал Хасан заяви в интервю за арабски вестник, че брат й трябва да бъде съден от Международния трибунал в Хага и на процеса трябва да присъстват арабски и чужди адвокати. За справедлив процес срещу Саддам се обявиха също германският външен министър Йошка Фишер и генералният секретар на ООН Кофи Анан. Според неназован представител на Държавния департамент Вашингтон няма да се противопостави на смъртна присъда за Саддам.

Централното разузнавателно управление ще провежда разпитите на Саддам Хюсеин, съобщи американският министър на отбраната. Доналд Ръмсфелд уточни, че ЦРУ ще решава също как да се използва информацията, получена при разпитите.

Междувременно в името на Саддам  продължават да се дават жертви. Един иракски полицай бе убит, а друг сериозно ранен при стрелба от минаващ автомобил пред университета в Мосул, където около хиляда студенти протестирали срещу ареста на бившия иракски президент. Други четирима служители на реда пострадали от хвърлени камъни и били потрошени два автомобила.