Пиян шофьор катастрофира край Благоевград и избяга от мястото на инцидента. Негови приятели нападнаха извикания на помощ екип на Спешния център. За нарушителя ще има само административна санкция, а битата лекарка се страхува да отиде отново на работа нощна смяна.

Късно снощи в Спешния център пристига сигнал за пътно произшествие с петима ранени. Екипът пристига на място и намира само преобърнат автомобил. Лекари и служители на „Гражданска защита” започват да претърсват района за евентуални жертви.

„След това пристигат 10 пияни мъже в две коли, заграждат ни линейката от едната и другата страна и започват първо да нападат шофьора, че линейката за нищо не ставала, щом като не осветявала района”, разказа д- р Димка Стоянова.

След това мъжете се нахвърлят върху медицинската сестра и лекарката.

„Бях нападната. Даже единият от мъжете, пияните мъже, ми залепи шамар, плесница”, допълни лекарката.

Минути по- късно компанията успява да се свърже по телефона с шофьора беглец и се успокоява. Екипът лекари се прибира, а полицията започва да издирва избягалия. Тази сутрин човекът е намерен и разпитан. И освободен.

„Снети са обяснения на всички, които са били на мястото на инцидента. Снети са обяснения и на лицето, което е реализирало ПТП-то. Оттам нататък досъдебното производство ще изяснява вината”, коментира Гергана Моралиева, ОДП- Благоевград.

След инцидента ударената лекарка се страхува от следващото си нощно дежурство.А от полицията не разкриват самоличността на нападателите. Екипът ни намери къщата на шофьора беглец. Вратата е заключена и никой не се отзовава на позвъняването.