Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще продължи обсъждането на второ четене на проектобюджета за 2004 г. Очаква се до края на годината Народното събрание да приеме бюджета на второ четене.
Вчера политическите ръководства на НДСВ и ДПС се споразумяха с финансовия министър Милен Велчев за субсидиите за фонд "Земеделие" и фонд "Тютюн".

Ръководствата на НДСВ и ДПС намериха компромисния вариант за попълване на липсващите в бюджет 2004 средства в размер на 70 млн. лева. Липсите се получиха след постигнатото споразумение със синдикатите за намаляване на данъците и запазване на болничните в размер на 80 на сто от работната заплата.

Компромисният вариант предвижда за попълване на дефицита в бюджета за догодина да се вземат 5, а не 10 милиона лева от фонд "Тютюн". Коалиционните партньори решиха през месец юли следващата година да се отделят 25 млн. лева за двата фонда - "Тютюн" и "Земеделие", така че да не се ощетят земеделските производители.

Движението за права и свободи беше против намаляването на субсидиите за фондовете "Земеделие" и "Тютюн", каквото бе предложението на Министерството на финансите.