Семейството и приятелите на най-богатия българин се събраха на панихида по повод девет месеца от убийството му. Илия Павлов беше застрелян на 7-и март, пред централата на "Ем Джи корпорация", на която той беше президент.

Според Павел Найденов, синът му и Самоковеца не са имали общи интереси и конкуриращ се бизнес. Общото е, че и на двамата са им отмъстили изоставащите.

"Нито противоречия, общо - никакви допирни точки с него не сме имали. Това е, че имаме хотел, там, в Самоков, и той е от Самоков", посочи Павел Найденов.

На въпрос как си обяснява зачестилите убийства и преразпределянето на парите в държавата, бащата на покойния Илия Павлов отговори така: "Де да знам, аз мисля, че са жертва на прехода, който държавата преминава."
Попитан кой ги жертва, Павел Найденов каза: "Жертва ги времето."

"Аз така мисля, че те имат някакво прегрупиране там, което в края на краищата завършва със смърт. Което, според мен, не е правилно", заяви Найденов в отговор на въпроса дали и при Самоковеца става дума за отмъщение.

"Може би някои плащат за тази работа. Има хора, които са готови да извършат убийство", каза още бащата на Илия Павлов. Той потвърди, че става дума за поръчкови убийства.