Би Ти Ви научи, че 39-годишният собственик на питбула Роберт Гецов е арестуван за 24 часа по подозрение за незаконно притежание на боеприпаси.

В четвъртък вечерта питбулът на Роберт Гецов, без стопанин, повод и намордник се нахвърля върху болонката на хирурга от болницата "Царица Йоанна" Иван Чалъков. Кучето напада и 11-годишния син на медика, Кирил. Уплашеният баща, за да предпази детето си, разрязва с нож муцуната на кучето.
Хирургът е с множество разкъсвания по лявата ръка, а детето в шок.

Преди да нападне Иван Чалъков и неговата болонка, питбулът убил две домашни кучета.

"Стопанинът е на съвсем друга улица, на съвсем друго място. След това го намираме кьор-кьотук пиян и разбираме, че го бил оставил да пази една кола", разказа доц. Иван Чалъков.
Той е решен да съди собственика. От Столичната община обявиха, че в понеделник инспекторатът ще състави акт на собственика за оставения без надзор питбул. Наредбата за кучетата задължава злобните любимци да се извеждат с повод и намордник, обясниха юристи.

Роберт Гецов от сутринта е задържан в столичното четвърто РПУ.

Съседите и познатите на Роберт няколко пъти са имали премеждия с неговото куче. Те се страхуват повече от стопанина, отколкото от питбула.

"Бях свидетел, когато стана инцидент с неговите родители. Аз се намесих, иначе убиваше или майка си или баща си", припомни си Цветан Петров.

Преди дни, Роберт, в пияно състояние, оставил торбичка с бойни патрони "Макаров" на работничка в кварталния дюнер-кебап. В махалата разказвал, че е охранител в частен СОТ.