ДПС и финансовият министър Милен Велчев не постигнаха съгласие за бюджет 2004.

ДПС категорично отказа на финансовия министър да се намалят субсидиите за фонд "Земеделие" и фонд "Тютюн", за да се попълни недостига от 70 милиона лева в бюджета, появил се след намаляването на данъците и запазване на болничните в размер на 80% от заплатата.

"Тук става въпрос за държава, става въпрос за икономика, става въпрос за пазарни принципи, става въпрос за стимулиране на средния производител, на фамилния, а не става въпрос реципрочно да ти поставят въпроса за определени фондове, които имат същото значение за стандарта на хората", заяви Ахмед Доган.

Той не отиде на срещата на ДПС с финансовия министър в парламента. Преди срещата Милен Велчев не изключи възможността ДПС да не подкрепи бюджета за догодина: "Има такава опасност, освен ако БСП и СДС не преминат в групата на НДСВ. Тъй като не можем да намалим нито заплатите, нито пенсиите, нито субсидиите за общините, остава да се намали издръжката за министерствата и субсидиите за фонд "Тютюн", "Земеделие", БДЖ."

След продължилата повече от два часа среща ДПС и финансовият министър не постигнаха съгласие. Милен Велчев спешно бе извикан при премиера. От ДПС заявиха, че категорично не са съгласни да се намаляват парите за фонд "Земеделие" и фонд "Тютюн" и настояват въпросът да се реши на съвместно заседание на НДСВ и ДПС в присъствието на премиера Симеон Сакскобургготски.