Стефан Софиянски поиска до няколко дни да се срещне с лидера на СДС Надежда Михайлова, заради все още неизпълнени ангажименти, поети преди изборите. Съюзът на свободните демократи очаква негови представители да бъдат назначени за заместник-кметове във Видин и в Перник, където СДС е спечелил с тяхна подкрепа.

Въпросът бе повдигнат от общински съветник от Перник, според когото синият кмет е избран и с подкрепата на ССД и ангажиментът за един заместник-кмет не е изпълнен. Софиянски каза, че така е и във Видин и припомни, че той вече е назначил заместник-кмет от СДС в София.

Кметовете и общинските съветници от Съюза на свободните демократи приеха в Хисар декларация, с която настояват областните управители да бъдат избирани и да има ново териториално деление на страната с по-малко на брой области. Свободните демократи настояха данъците върху общия доход и върху собствеността да остават изцяло в общините.

Стефан Софиянски им каза, че ако БСП има разумни предложения, те трябва да ги подкрепят, защото, по неговите думи, "политиката свърши с изборите."