35-годишният Румен Банчев от Охранителната полиция към Шесто РПУ е нападал жертвите си пред входове на жилищни кооперации или в асансьори. Сред пострадалите са жени на 19, 24 и 26 години.

Пет от жертвите са го разпознали. Сержантът е нападнал и 2 непълнолетни момичета.

"Едната непълнолетна жертва не може да свидетелства, защото е освидителствана от психолози и не може. Другата не може, защото родителите й отказаха категорично да свидетелства, за да не се травмира детето им", съобщи майор Ивайло Спиридонов, и.д. началник на "Криминална полиция" в СДВР.

Според събраните данни, сержант Банчев е бил служител и в Седмо районно управление. Все още не е ясно защо е бил преместен в Шесто.

Директорът на СДВР, генерал Румен Стоянов, уточни, че блудствата, в които е уличен, са извършвани на територията на Седмо и Осмо РПУ.

"Влиза в асансьора, блокира го, с едната си ръка започва да ги опипва, с другата да не ви казвам какво е правил, вие сами се досещате", обясни ген. Стоянов.

Той допълни, че Банчев не е задържан в момент на блудство, защото напоследък е станал агресивен и от Военна прокуратура са посъветвали полицията да го задържи по-бързо, за да няма нови непълнолетни жертви. Сержантът никога не е наказван и дори има 7 награди.