Доктор Атанас Кундурджиев все още не е запознат с мотивите за уволнението си. Той е уволнен след одитен доклад на Инспектората към Здравното министерство.
Доктор Кундурджиев настоява за проверка от Държавния финансов контрол. Лекари от болницата са се подписали в негова подкрепа.

"Атаката срещу мене си обяснявам преди всичко като политическа атака, защото аз бях заместник-министър в предишното правителство, а и заради нечии финансови интереси" каза д-р Кундурджиев.

"Задълженията на болницата са 2 750 000 лева за първите шест месеца, а за вторите, откакто аз съм изпълнителен директор субсидията ни е намалена два пъти, а разходите са се увеличили само с 96 000 лева" уточни бившият изпълнителен директор.

"Министърът изпрати една заповед, с която спря дейността на болницата, включително и закупуването на медикаменти, на 12 ноември.
Въз основа на тази заповед тогава имахме проблеми с извозването на трупове. С личните си коли ходехме да взимаме кръв и кръвни продукти", добавя лекарят.

Първата работа на Съвета на директорите е била да го смени от поста изпълнителен директор, според д-р Курунджиев.

Празна бланка, без съдържание, е била подписана за уволнението му, добавя още той.

Екипът на Би Ти Ви се опитва да се свърже със заместник-здравния министър Славчо Богоев, член на Съвета на директорите на Александровска болница. От пресцентъра на Министерството казаха, че заместник-министър Богоев може отдели време, за коментар на уволнението на д-р Кундурджиев, едва в понеделник.