Републиканските пътища са проходими, пътните настилки на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи, съобщи пресцентърът на МВР.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир и Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Временно затворени за движение на товарни автомобили е Дюленския проход в област Бургас. За всички моторни превозни средства е затворена и отсечка от пътя Бургас - Малко Търново - между селата Босна и Звездец, поради свлачище. Поради ремонт на водосток, товарни автомобили не могат да се движат по пътя между селата Арковна и  Партизани и по пътя Шипка - Бузлуджа. Затворена е и дясната лента от пътя София - Кулата, поради отнасяне на насип и банкет.

Изцяло затворени за движение са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица.

Няма загинали при катастрофи в страната през последното денонощие. С опасност за живота е един човек, а 26 са ранените при 24 пътни инциденти. В столицата тежките пътно-транспортни произшествия са 6, а леките - 84. Ранени са шест човека.