Шест заведения изгоряха до основи на плажа в Созопол. Пожарът е възникнал около 16 часа. На мястото на инцидента веднага са пристигнали две противопожарни коли.

Причините за пожара все още се изясняват. Противопожарната служба в Бургас съобщи, че една от версиите е умишлен палеж.

Пожарът е възникнал от едно заведение на плажа ''Харманите'' и е обхванал почти всички временни постройки. Те са изгорели до основи. Всяко едно от заведенията е на площ от около 300 кв. м. Според РСПАБ- Бургас причините за бързото възпламеняване на пожара е, че временните постройки са изработени от дърво и изкуствени материали, което предразполагат бързото възпламеняване на огъня. Една от версиите, по които се работи е умишлен палеж.

'' Има сериозна вероятност за умисъл или детска игра с огън. Следствените органи за сега изясняват случая. В следствие на силния вятър, който бошува в град Созопол предразполага развитието на пожара.', каза Коста Костов - началник на РСПАБ-Бургас. 

Поради силния югозападен вятър първоначално пристигналите противопожарни коли не са успели да се справят с пожара и е повикана помощ от службите в Приморско и Средец. Към 20 часа огънят е овладян. Последният изгорял обект е заведение ''Шапките'' и една баничарница. Щетите все още се изясняват. Жертви и пострадали няма.