Тази седмицa bTV Новините навършиха 20 години. Мария Цънцарова - репортер на годината, Ирина Жерева - кореспондент на годината и Десислава Минчева - също кореспондент на годината от Париж разказаха какво е за тях отличието и как работата ги предизвиква все ден да задават правилните въпроси.

Мария Цънцарова сподели, че в работата си много често историите я намират сами, а въпросите, които задава предизвикват напрежение, защото са важни именно отговорите:

Снимка: bTV

„Когато не можеш или не искаш да отговориш, наблюдава се не само при мен, а в интервютата на bTV, не е проблем във въпросите, а в отговорите, тогава се вижда напрежение у хората“, каза тя.

Мария Цънцарова отбеляза и работата на колегите си като едно от най-важните неща е екипността:

„Приятно е да ти кажат колегите браво, които работят с теб. Важно е да си даваме сметка, че всеки репортаж, за да стигне до зрителите, има екипна работа, оператор, монтажист, продуцентите, които поемат отговорността да се случи един материал, благодаря за подкрепата“, каза репортерът на годината.

Снимка: bTV

Кореспондентът на годината пък сподели, че работата й е едно от най-важните неща в живота, като дори се е върнала на третия месец от майчинството си да разказва човешки истории.

Деси Минчева от Париж разказа, че нейната все по-често е сама на терен, а темите, за които отговаря са свързани с трагедии, но важни, за да не забравяме.

Тя благодаря на международния отдел на телевизията и на колегите си, без които всеки материал не би могъл да съществува.