Това заявява в обръщението си към българския народ премиерът Симеон Сакскобургготски по повод изтичането на 800-те дни от управлението.

Премиерът Сакскобургготски и неговото правителство излъгаха българите с обещанията, че за 800 дни ще се промени качествено стандаратът на живот и ще се увеличат доходите, заявиха ОДС и "Коалиция за България" в оценките си за изминалите 800 дни управление.

Според НДСВ обещанията се изпълняват и няма допуснати грешки.

Според "Коалиция за България" след 800 дни управление на Кабинета на Сакскобургготски 66% от българите живеят с по-малко от 100 лева, при увеличени с над 40% цени на лекарствата и с над 10% на тока, а в същото време хората, близки до властта се облагодетелстват.

"Дали става въпрос за фалшиви компенсаторки за 150 млн. лв., които се допускат в приватизацията или за решение на МС, с което се облекчава премиерската реституция -т ова всичко е в рамките на новия морал", заяви Михаил Миков - зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България".
Според ОДС е необходим специален закон за прекъсване връзката между публичната власт, службите за сигурност и лица, работили в системата на ДС.

"В края на 800-те дни се повдигна окончателно завесата за най-важното - човекът, който трябваше да направи чудеса, всъщност е заложник на нечисти олигархически интереси и на генералите от бившите тайни комунистически служби", смята Димитър Абаджиев - зам.-председател на Парламентарен съюз-ОДС.

Според НДСВ със силни думи и манипулативни твърдения за неизпълнени обещания опозицията цели да си върне властта.

"Ние не направихме нито една грешка.Българските интереси бяха защитавани умно и последователно,приоритетите на страната бяха преследвани енергично", категоричен е Станимир Илчев - председател на ПГ на НДСВ.