НАТО следи внимателно развитието на събитията около назначението на генерал Бриго Аспарухов в политическия кабинет на премиера като координатор на специалните служби.

От пресслужбата на Алианса се свързаха с Би Ти Ви, след като днес и Великобритания изрази загриженост във връзка с назначението на о.з. генерала.

"Съединените щати и Великобритания изразиха загриженост във връзка с намерението на премиера да назначи Бриго Аспарухов в кабинета си, споделена ли е тази загриженост от Алианса като цяло?"

"Определено това не е въпрос от интерес само за Великобритания и Съединените щати. Това е въпрос от интерес за всички съюзници и за Алианса като цяло. Ние следим внимателно развитието на нещата", каза Робърт Пшчел от пресслужбата на НАТО.

"Ако и в Алианса има загриженост, в какво точно се изразява тя и на какво се основава?"

"Казах, че следим случая с интерес. Той има общо с важни за нас въпроси, каквито са въпросите за сигурността, а те са основен елемент от интеграцията на всяка една страна в НАТО."

"Какви биха могли да са последстията за интеграцията на България в случай, че в края на краищата Бриго Аспарухов бъде назначен?"

"На този етап няма да коментираме, защото би било хипотетично."