Премиерът на Австралия Джулия Гилардс заяви, че и австралийския парламент трябва да изслуша медийния магнат Рупърт Мърдок по „нелесни въпроси", които може да възникнат у депутатите след изслушването, направено в британската Камара на общините.

Пред членове на британския парламент Мърдок не призна вината си за скандала с подслушванията, организирани от "Нюз ъф дъ уърлд". Аргументът му беше, че като началник на 53 000 души няма как да носи отговорност за действията на всеки от тях. Мърдок и синът му Джеймс се извиниха за събитията, които разтърсиха Великобритания през последните дни.

Героинята на деня обаче беше съпругата му Уенди. Бизнес дамата, родена в Китай, демонстрира завидни умения в смесените бойни изкуства и отблъсна атака от нападател, който влетя в залата за изслушванията. Полицията задържа мъжа, който хвърли в лицето на Рупърт Мърдок чиния с пяна за бръснене.

Той ще бъде изправен пред съда по обвинение в нападение и предизвикване на безредици на
обществено място. Нападателят бе идентифициран като Джонатан Мей-Боулс.

Пред комисията се яви и скандалната Ребека Брукс. Тя призна за нередности в британския клон на Нюз корпорейшън, който тя ръководеше, но отрече да е плащала подкупи на полицаи или да е разпореждала подобни действия.