Главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов призова Бриго Аспарухов да направи крачка назад и да даде шанс на премиера да промени решението си да го назначи като съветник в политическия си кабинет.

Генерал Борисов заяви в "Блиц", че рязкото отношение на Вашингтон към идеята Аспарухов да бъде назначен за съветник на премиера по специалните служби, е прецедент, който създава проблем.

"За мен единственият фактор, който може да промени това нещо, е самият Бриго Аспарухов", каза главният секретар на МВР.

"Как?"

"С цялото ми уважение към достойнствата, които има, и с познанията, с тежестта на годините, в които е управлявал една от най-сериозните служби в държавата, според мен, той трябва да върне малко назад, да даде шанс на премиера да промени в някаква степен това свое решение и да се възстановят изключително добрите отношения между САЩ и България, съответно между  посланик Пардю и премиера.

"Значи, всъщност според вас генерал Бриго Аспарухов, при всичките ни уважения към неговия професионализъм, трябва да се оттегли от амбицията да..."

"Според мен трябва да говори с премиера и да му даде шанс за маневри, тъй като в момента премиерът няма шанс за маневри. И отиването на такова назначаване във всички случаи в следващите месеци и период ще създава трусове в работата на службите",  каза ген. Бойко Борисов.