Привърженици на президента Хосни Мубарак се нахвърлиха днес с камъни и тояги срещу протестиращи египтяни на площад "Тахрир" в центъра на Кайро, съобщиха осведомителните агенции.

Според Ройтерс очевидец чул изстрели на площада, но по египетската телевизия военен говорител опроверга това. Кореспондент на тв канал "Ал Джазира" съобщи, че изстрелите са във въздуха.     

Според АП участниците в сблъсъците използвали юмруци, тояги и камъни, но не оръжия. По последни данни двадесет души са ранени, съобщи ДПА, като цитира очевидци. Привържениците на президента, някои на коне и камили, атакували протестиращите, които успели да ги свалят от животните. Египетските военни са задържали няколко участници в протестите на площада.

Припомняме ви, че египетският президент Хосни Мубарак обяви в реч, предавана по телевизия "Ал Арабия", че се оттегля след предстоящите избори през септември. Той се поддаде на натиска на милионите египтяни, излезли по улиците, за да искат оставката му и заяви, че няма да участва в следващите президентски избори. Участие няма да вземе и синът му, който беше спряган за наследник на баща си в управлението на страната, продължило 30 години.