Ураганът Изабел, който снощи помете Източното крайбрежие на Съединените щати, досега е отнел живота на най-малко трима души. Стихията се насочва към вътрешността на страната и в близките часове ще стигне Вашингтон.

Повалени електрически стълбове, отнесени покриви и изтръгнати дървета - така изглеждат градовете, през които Изабел премина с вятър със скорост 150 километра в час. Досега около 2 500 000 души са без ток, предава "Асошиейтид прес". Много селища са наводнени. Нивото на океана по крайбрежието се покачи драматично.

Синоптиците очакват Изабел да се насочи към Вирджиния и да премине през Вашингтон, преди да се прехвърли в Канада в края на седмицата. Днес улиците на американската столица са празни, в очакване на бедствието. Влаковете и автобусите не се движат, а административните сгради и училищата са затворени, спортните срещи са отменени. Правителството обяви, че учрежденията няма да работят за втори пореден ден.

Валежите и ветровете объркаха въздушния и железопътния транспорт по цялото източно крайбрежие. Няколко хиляди полета са отменени. Според Националния център по ураганите, Изабел е преминал от ураган в тропическа буря, което означава, че скоростта на вятъра намалява.