Началникът на Националната следствена служба Румен Георгиев и експертна група от следователи и служители на българското външно министерство, отпътуваха днес за Москва. Те ще се включат в екипа, който разследва убийството на 25-годишния Борислав Чалков.

В момента на мястото на произшествието продължават да работят руски следователи и прокурори. Не спират разпитите на представители на фирмите, които имат офиси в търговското представителство. Говорителят на Министерството на външните работи Любомир Тодоров не отрече, че вече има заподозрени.

"Мерките, свързани със сигурността на българските представителства, които са предприети през последните години, са достатъчни, тези мерки могат да бъдат усъвършенствани. Не може да се изключи възможността на българските охранителите в Москва да бъде позволено да носят оръжие", посочи Любомир Тодоров.

Досега охраната не е била въоръжена. Тодоров не потвърди информацията, че основната причина за нападението е грабеж, нито че е открадната техника за 100 000 долара.