Междувременно, ИТАР-ТАСС съобщи, че докладът е засекретен и дори няма да бъде представен на парламентарните комисии. Обвиненията, че Багдад притежава такива оръжия, послужиха за повод за войната срещу режима на Саддам Хюсеин.

В продължение на 4 месеца, от май досега, екипът от 1400 души трескаво търсеше доказателства, че Ирак е разработвал и произвеждал оръжия за масово поразяване и след 1991 година. Тогава ООН наложи на Багдад търговско и оръжейно ембарго, заради агресията в Кувейт.

Сънди таймс цитира британски разузнавателни източници, според които окончателният доклад е предаден на директора на ЦРУ Джордж Тенет, но е задържан и дори може да не бъде публикуван. Очакваше се утре в Лондон да бъде разпространен предварителен вариант на доклада, но британски депутати съобщиха, че това също е отложено. Вчера и бившият ръководител на наблюдателите в Ирак Ханс Бликс изрази съмнения, че Ирак е произвеждал такива оръжия.
Междувременно, американският държавен секретар Колин Пауъл пристигна днес в Ирак, за да обсъди бъдещето на страната.
Колин Пауъл отказа да се ангажира, че през 2004 година управлението на Ирак ще бъде предадено на иракчаните. Държавният секретар разговаря с американския администратор на Ирак Пол Бремър. Пауъл се срещна за кратко и с министъра на външните работи на временното правителство Хошиар Зебари. Като една от основните задачи държавният секретар посочи приемането на конституция, на чиято база иракският народ да определя бъдещето си.
Още един войник загина днес в Ирак, с което американските жертви в бойни действия след края на войната станаха 75. Джип хъмви се натъкнал на взривно устройстно във Фалуджа, като заедно с убития още трима други войници бяха ранени. При опит да помогне на пострадалите хеликоптер е бил обстрелван с преносима ракетна установка, но не е бил улучен.