Масово преселение за празниците. Пътищата на страната бяха задръстени от пътуващи в навечерието на Коледа. Падналият обилен сняг допълнително затрудни обстановката.

Най-натоварено беше движението в посока Гърция, в отсечката София- Благоевград- Кулата. Заради падналия сняг тежък беше и трафикът към зимните ни курорти Боровец, Банско и Пампорово.

София по традиция опустя

В сутрешните часове движението по бул. "Цариградско шосе" на изхода за София беше нормално без задръствания и дълги колони от автомобили. Около обяд обаче трафикът започна да се засилва. Тапи от автомобили имаше по-ключовите кръстовища.

За празничните дни е създадена специална организация на движението. Екипи на КАТ са разположени по най-горещите точки в столицата. Движението ще бъде отпушвано на всеки час, ако се наложи, увериха още от КАТ.

Дежурните униформени ще следят и за това да не се стига до инциденти по основните изходи на София.

Междувременно обстановката на Централната автогара ставаше все по-напрегната. Стотици пътници се отправиха към родните си места. Част от автобусите тръгнаха със закъснение.

Проблеми на пътя София-Бургас

Близо 30 тира, няколко автобуса и десетки коли останаха цяла нощ приковани от снежна виелица по пътя между Мъглиж и Николаево. На участък от подбалканския път София-Бургас снегът образува огромни преспи. За минути става километрична колона. Дори пратената техника за поддръжка на пътя се поврежда и това затруднява спасителите.

Първи на помощ на бедстващите са се притекли  любители от офроуд форум. Намесва се и гражданска защита и драмата приключва с щастлив край.

Утре ни чака сериозен студ. Очаква се температурите да паднат до минус 9, минус 14 градуса.