Съпругата на убития Румен Рачев – Виржиния разказа подробности около убийството, на което тя е била свидетел. Вдовицата дава показания по делото „Килърите”.

По думите й на 3 юли двамата с мъжа й отишли в шуменската болница, тъй като предстояла операция на Рачев. По обяд напуснали лечебното заведение. Преди да  се качат в автомобила си, паркиран пред болницата,  Рачев бил застрелян.

Според жена му се чули 2 изстрела. С периферното си зрение тя засякла движението на човек, който притиснал мъжа й към колата и изстрелял куршум зад ухото му. Виржиния Рачева обясни, че подгонила убиецът, но впоследствие се върнала, "тъй като мисълта за съпруга ми явно е надделяла".

Според Рачева убиецът бил нисък, набит, с дебел врат, с шапка и с гащеризон. По думите й по-късно в медиите видяла снимка на Владимир Филев, който изглеждал "абсолютно идентичен"с  извършителя на убийството, който е видяла.

На днешното съдебно заседание стана ясно, че след убийството на Румен Рачев, съпругата му  попаднала на договор за сделката с ДЗИ. По думите й в документите фигурира името на Георги Вълев. Името на този човек тя чула по-късно в медиите във връзка с реста му, след което  предала на следствените органи всички документи по сделката, с които разполагала.

Виржиния Рачева каза, че съпругът й е бил посредник между групи акционери  и се е срещал с различни хора, за да доведе сделката с ДЗИ до приключването й.