Разследването по случая със заливането с киселина на журналистката от вестник "Труд" Анна Заркова е приключило. Това съобщи районният прокурор на София Славчо Кържев. Той допълни, че скоро ще има и обвинителен акт. Заподозрян за деянието е Петьо Петков. Той беше оправдан от Софийския районен съд по случая със Светлана Гебрева.

Петьо Петков ще бъде обвинен за престъплението срещу журналистката Анна Заркова много скоро. Според районния прокурор Славчо Кърджев, няма съмнения, че Петков е залял с киселина и Светлана Гебрева.

"Ние няма да го пращаме. Той просто си отива на съд. Ние не пращаме никой. Петьо Петков от тая оправдателна присъда - аз считам, че остана най-изненадан. И никой не може да ме убеди, че това престъпление не извършено от Петьо Петков", заяви Славчо Кърджев.

Вече има внесен обвинителен акт за престъпление срещу Миронов, а другата седмица започва делото по случая с "Минералбанк", съобщи още Кърджев. Според него, за да приключват успешно повечето дела, е наложително да има синхрон в работата между полицията, следствието и прокуратурата. Неправилно събраните доказателства понякога пречат за изграждането на добър обвинителен акт, уточни Славчо Кърджев. Само през миналата година софийките районна и градска прокуратури са приключили над 78 000 преписки, което означава по 1 118 на един прокурор.