Кой отговаря на най-много депутатски въпроси? Оказва се, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е бил питан най-много в пленарна зала – общо 241 пъти през двете години от работата на 41-то Народно събрание. Това сочи справка, разпространена от пресцентъра на НС.

След него се нареждат министрите на земеделието Мирослав Найденов с 213 отговора, на икономиката Трайчо Трайков - със 197, и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков – със 185.

Премиерът Бойко Борисов не се е обяснявал много. Той е дал мнението си по 49 въпроса и 45 питания, а вътрешният министър Цветан Цветанов по 167. В дъното на класацията са новият транспортен министър Ивайло Московски с 5 отговора и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков с 14.

В задаването на въпроси най-активни са били от левицата – 948 въпроса и 189 питания. Сред депутатите най-любопитни са били Иван Иванов, Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев от десницата, Корнелия Нинова от Коалиция за България и лидерът на РЗС Яне Янев.

Общо от началото на мандата на парламента до 28 юли 2011 година са били зададени 1983 въпроса и 366 питания. Отхвърлени са три вота на недоверие и е гласуван един вот на доверие.