Двама влюбени италианци бяха осъдени на затвор, защото не издържали на еротичния повик и пълноценно го изконсумирали в кола, паркирана на площад в центъра на една от 82-те общини на провинция Биела в северната област Пиемонте.

По време на гледането на делото адвокатите от защитата пледираха за промяна на състава на престъплението от "срамни действия на обществено място" в "действия, противоречащи на общественото благоприличие". Причината е, че за първото законът предвижда от 3 месеца до 3 години затвор, а за второто санкцията е глоба от 51 до 309 евро.

Все пак най-висшата съдебна инстанция на Италия реши, че действията са "срамни" и страстната двойка ще лежи в затвора, поотделно.

Медиите в Италия коментират, че Върховен касационен съд поддържа твърда линия срещу секса по централните площади.

Същевременно изследване на Дружеството за гинекология и акушерство в Сицилия сочи, че сексуалната активност на италианците през лятото се повишава.

За 64% от младите италианци една от целите на ваканцията е сексуалното приключение, но само 3% тръгват на курорт със запас от предпазни средства.

Проучването сочи, че 32 процента от италианците започват сексуален живот преди да са навършили 15 години, като 42 процента от тях вече са сменили между 2 и 5 полови партньори, 10 % - между 6 и 10, а 9 % - над 10 партньори.

Едва 12 процента от девойките използва двойно предпазване - презерватив и
противозачатъчно хапче. Резултатът е, че само през 2008 година 1971 сицилианки са станали майки, преди да навършат 19 години.