България и Армения започват да развиват нови икономически и културни отношения.
Кочарян за първи път гостува у нас, в качеството си на държавен глава.

Днес в присъствието на двамата президенти бяха подписани пет двустранни документи за сътрудничество в областта на международните отношения, здравеопазването, образованието и културата. Президентът Роберт Кочарян заяви, че в пътя си към Европа Армения ще разчита на българския опит и постижения в евроинтеграцията.
"В процеса на евроинтеграция България се намира на етап, когато опитът й и постигнатото от нея е изключително интересно за Армения и страните от Южно-Кавказкия регион", каза президентът на Република Армения.

РОберт Кочарян бе посрещнат и от представители на арменската общност в България. У нас живеят около 20 хиляди арменци. Повечето от тях са в Пловдив, София и Варна. Арменската общност в София събира средства за построяването на първата арменска църква в столицата. Протойерей Кеворк Хачерян разчита на даренията, които изпращат живеещи в Съединените щати арменци.

"Ще направят големи дарения, за да може да се осъществи построяването на нашата църква, нашия катедрален храм. И смятам, че в най-близко време ще започнем да сложим основите на храма",каза протойерей Кеворк Хачерян - секретар на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България.

Утре арменският президент Роберт Кочарян ще се срещне с арменската общност в Пловдив. Той ще посети арменската църква в града "Свети Кеворк".